Μπάρμπεκιου Time, συμβουλές για το τέλειο ψήσιμο σε σχάρες, με αυθεντικό Δαδί, Κάρβουνα και μπρικέτες,

Μπάρμπεκιου Time, συμβουλές για το τέλειο ψήσιμο σε σχάρες, με αυθεντικό Δαδί, Κάρβουνα και μπρικέτες,

Ανάψετε αποτελεσματικά και γρήγορα τα κάρβουνα, με αυθεντικό φυσικό, δαδί!   

Αποφύγετε τα χαρτιά και τις εφημερίδες και κυρίως τα κουκουνάρια, γιατί μπορεί να σκάσουν και να σας τραυματίσουν. Τα ποιό αποτελεσματικά είναι το αυθεντικό δαδί και το ξύλο προσάναμμα καθώς και τα φυσικά προσανάμματα, κατάλληλα για χρήση σε ψησταριά, ΧΩΡΙΣ προθήκη χημικών, 100% φυσικά και οικολογικά! Επισκεφθείτε ένα κατάστημα μας σήμερα για της αγορές σας!


  

Πότε είναι έτοιμα τα κάρβουνα;

Όταν τοποθετείτε τα τρόφιμα στην σχάρα αφήστε χώρο μεταξύ τους για να πετύχετε ομοιόμορφο μαγείρεμα. Τα κάρβουνα είναι έτοιμα για ψήσιμο όταν σε επιφάνεια  δείχνει καλυμμένη από στάχτη.

Ανάψτε τα κάρβουνα και αφήστε τα μέχρι να σβήσει η φλόγα τελείως (να χωνέψουν, όπως λέγεται), γιατί, αν η φωτιά δεν σβήσει τελείως, θα αναζωπυρώνεται, με αποτέλεσμα να μαυρίσει και θα καεί εξωτερικά.

 Πριν ψήσετε, η φωτιά πρέπει να έχει «καθίσει». Aν κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναζωπυρωθεί, τότε μπορείτε να τη σβήσετε με ξίδι. Oι υδρατμοί που θα πάνε στο ψητό σας θα του δώσουν υπόξινη γεύση.

Πως ετοιμάζουμε τις σχάρες για να ψήσουμε τρόφιμα?

Αν οι σκάρες που θα χρησιμοποιήσετε είναι καινούργιες, δεν πρέπει να τις πλύνετε. Αλείψτε τις σχάρες με ελαιόλαδο και λεμόνι βάλτε τις πάνω στα αναμμένα κάρβουνα. Μόλις μαυρίσουν, είναι έτοιμες για χρήση.

Πριν βάλετε τα τρόφιμα στη σχάρα, πρέπει να την αφήσετε να κάψει, για να μην κολλάει. Για τον ίδιο λόγο μπορείτε να την περάσετε και με λάδι και λεμόνι.


                                                                                                                              
Ψησταριά με καπάκι που κλείνει για κρέας, ψάρι, λαχανικά.

Προμηθευτείτε ψησταριά με καπάκι που να μπορεί να κλείνει. Με τον τρόπο αυτό η ένταση της φωτιάς διαχέεται και χαμηλώνει, αφού περιορίζεται το οξυγόνο. Το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά ψήνονται αργά, ενώ συγχρόνως καπνίζονται.

Κάρβουνα, θερμοκρασία (κανονική, χαμηλή) & απόσταση ψησίματος.

8 Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία ψησίματος κρατήστε προσεκτικά την παλάμη σας πάνω από τα κάρβουνα σε απόσταση ψησίματος αν μπορείτε να την κρατήσετε εκεί για 2 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-6 μέτρια, 7-8 χαμηλή. Εχετέ υπόψιν σας οι μπρικέτες μεγαλύτερη και ποιο σταθερή θερμότητα. 


 

 

Θερμοκρασίας ψησίματος στα κάρβουνα – σχάρα

Η ρύθμιση θερμοκρασίας ψησίματος δεν ρυθμίζεται μόνο στο φούρνο, αλλά και στα κάρβουνα. Για να ελαττώσετε τη θερμότητα, καλύψτε τα κάρβουνα με στάχτη, αντίθετα, όταν θέλετε να την αυξήσετε, απομακρύνετε τη στάχτη, ανακατέψτε τα κάρβουνα και κάντε λίγο αέρα με ένα χαρτόνι.  Για να χαμηλώσετε την θερμοκρασία ψησίματος ανεβάστε τη σχάρα ή σκορπίστε τα κάρβουνα.


                                                                                                                 

Σε ποια απόσταση ψήνουμε στη σχάρα – ψησταριά από τα κάρβουνα;

Σε ποια απόσταση ψήνουμε στη σχάρα – ψησταριά από τα κάρβουνα; Προσέχετε κατά το ψήσιμο η σχάρα, να μην είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα, γιατί το λίπος που θα στάζει θα καπνίζει το κρέας.

 

Πριν βάλετε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίστε πρώτα να την έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο και να την έχετε βάλει για 3 – 4 λεπτά στη φωτιά να κάψει καλά.

Ιδανικά οι σχάρες πρέπει να απέχουν 7-10 εκατοστά απ’ τα κάρβουνα. Το κρέας που θα ψήσετε καλό είναι να το βάλετε πάνω στη σχάρα περί τα 5 λεπτά αφού τις έχετε ακουμπήσει στη φωτιά, ώστε να έχει καταλαγιάσει η υπερβολική υψηλή θερμοκρασία.

 

    

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code